Ziua Martirilor عيد الشهداء

0
193

***

Comunicat de presă

 

Comunitatea sirienilor liberi din România împreună cu prietenii săi români, organizează astăzi, 06 aprilie, un protest în fața Ambasadei Siriei din București, str. Paris nr. 47, pentru a comunica lucrătorilor ambasadei dar și opiniei publice românești următoarele:

 

Noi, sirienii liberi din România, marcăm astăzi prin acest protest, Ziua Martirilor, amintindu-ne cu tristețe dar în același timp și cu bucurie, de bunicii, tații, unchii sau frații noștri ce au căzut pe câmpul de luptă ca martiri în apărarea libertății Siriei și a idealurilor nobile la care poporul nostru aspiră, fiind împiedicat să își stabilească o soartă proprie într-un mod brutal timp de 3 ani de regimul lui Bașar al-Asad. Martirii Revoluției Siriene vor rămâne mereu în inimile noastre ca înaintași ai poporului nostru și vor avea un loc de mare cinste în Noua Sirie. Lupta cea mai crâncenă are loc în jurul orașului Homs, asediat de mai mult de un an. Cu toate acestea s-a reușit semnarea unui armistițiu pe moment care cel mai probabil nu va dura pentru foarte mult, luptele fiind destinate să reînceapă în scurt timp. Ori dacă luptătorul poate supraviețui măcar prin adrenalina războiului, civilii aferenți acestor teatre de operațiuni, printre ei copii, femei sau bătrâni, rămân în continuare blocați în casele acestora așteptând ca umbra războiului să treacă mai repede și să poată reveni la o viață normală. Astăzi, amintindu-ne la martirii noștri căzuți, nu putem să nu menționăm și soarta a nenumărați civili sirieni, prinși și astăzi între focuri sau asediați în propriile case, de desfășurarea celui mai sângeros război de până acum din secolul 21.

În altă ordine de idei, umilința adusă acestor martiri, precum și a civililor care au avut enorm de suferit de pe urma acestui război, este evidentă dacă luăm în considerare viitoarele alegeri din Siria preconizate pentru data de 3 iunie, unde președintele actual al Siriei, Bașar al-Asad, de altfel la putere de o lungă perioadă de timp, caută să fie reales printr-o scrutin electoral ce poartă semnele unor alegeri trucate.

Comunitatea sirienilor liberi denunță acest scrutin ca fiind unul fals și atrage atenția lumii asupra nedreptății comise, în primul rând asupra poporului sirian.

Principalul argument este acela că o mare parte din populație nu mai are case sau nu se află în situația de a vota, ceea ce generează votanți doar din rândul susținătorilor lui Asad. Al doilea argument este acela că președintele Asad s-a demonstrat deja un conducător ilegitim prin masacrarea propriului popor.

Cu toate acestea va candida și probabil va câștiga din nou. De aceea, suntem obligați să spunem lumii cât de mare este farsa care pregătește pentru ziua de 3 iunie.

Libertate!

***